Camillas Matuppror

Hem   Aktuellt   Fakta   Vapendragare  

 

2010-06-10

Farmor en riktig snobb

Det pågår en debatt, om mat och matlagning, som jag naturligtvis inte kan låta bli att kommentera.

Det första inlägget skrevs av Jan Börjesson, som bland annat varit chefredaktör på tidningen Fast food, handlar i stort om att vi inte ska hacka på snabbmaten, att i det moderna köket behövs hel- och halvfabrikat. Den finns att läsa i sin helhet på » Aftonbladets sajt.

Min farmor, en snobb utan dess like

Min gamla farmor hade nog inte kunnat hålla sig för skratt om hon blivit kallad snobbig för att hon lagade mat, vanlig vardagsmat till sin familj. Själv vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. Det tar tid att laga mat, ja, självklart men det är en av de viktigaste och trevligaste saker jag lägger tid på, över huvud taget. Och till skillnad från Börjesson tycker jag inte det är svårt att läsa en innehållsförteckning.

Står det inte i kokboken...

Bröd exempelvis ska/bör (läser på min köpeslimpa) innehålla: mjöl, vatten, jäst,rapsolja, vallmofrö, havrefiber, surdeg på vete, salt. Hur svårt var det? Om du som konsument kan identifiera ingredienserna brukar det vara ett bra första steg. Står det inte i kokboken, ska det inte ner i magen.

Alla har tid att rulla sina köttbullar

Min vapendragare Carola Magnusson har bemött artikeln, kommenterar: "Det är inte otidsenligt att låta våra barn få äta riktig mat och lära sig om matens ursprung, identitet och kvalitet. Det är vårt ansvar." Du kan läsa även den artikeln i sin helhet på » Aftonbladet.
     
Om matlagning är snobbigt ser Matupproret med glädje en hel generation små matsnobbar som lagar mat hemma, av rena, lokalt producerade råvaror.
     
Mer "matsnobberi" i vardagen, ja tack!


Dela upprorsartikeln med dina vänner

 

 

97477

Har nu skrivit under.

 

 

Upprorisk och matsmart »

Bli upprorsmakare - skriv under »

Upproret lever - tipsa »

 
Camillas Matuppror, Sveden 125, 790 23 Svärdsjö, www.camillasmatuppror.se, info@camillasmatuppror.se
Producerad av Reaktion
med kraft från
Eyebeep Publicering