Camillas Matuppror

Hem   Aktuellt   Fakta   Vapendragare  

 

2011-02-01

Vi älskar våra grisar

Jag vågar påstå att alla vi vanliga matmumsare verkligen tycker om våra grisar och kultingar, våra kotletter, alltså - nu är det av yttersta vikt att visa det.

I » boken Matupproret tar vi upp det faktum att Sverige inte längre har inhemsk matproduktion så det räcker till hela befolkningen. Generöst räknat produceras det bara till halva befolkningen. Och nu sätter Dalarnas tidningar ljuset på ännu ett exempel på hur vi med skattemedel, genom offentliga upphandlingar lägger krokben på fler bönder så deras överlevnad hotas. » Krisläge för landets grisproducenter.
     

Billigt, kostar skjortan - för grisen

Våra svenska grisar har ett gott liv, smakar gott och gör gott. Gör gott? Ja, gör gott. I och med våra gris- och köttbönder, mjölkbönder och de som odlar spannmål och grönsaker, har vi en levande landsbygd med möjligheter till fler arbetstillfällen.
     

Goda gärningar, ger goda djur

Genom att välja svenskt kött ser vi till att djuren levt enligt svensk djurskyddslag, en lagstiftning som ur djurens synvinkel är bland de bästa i världen. Självklart ska våra kommuner handla lokalt när de köper mat i offentlig upphandling, till skola, vård och omsorg. Självklart!
     

Gillar inte alla svenska svin?

Några av dem som medverkar i nedmonteringen av vår inhemska matproduktion är Svensk Handel, och affärskedjorna som lägger överpriser på den svenska produktionen. Kommuner och landsting som i sina upphandlingar väljer bort att köpa från de egna producenterna.
     

Slut upp, pig lovers!

Ska du köpa kött, välj svenskt. Slut upp nu alla matmedvetna, vägra importerat kött även om priset är lägre. Det låga priset kommer sig av att man gjort avkall på djurens villkor, att bonden har sämre arbetsvillkor, att markerna besprutas, överdriven antibiotikaanvändning, vidriga förhållanden vid transport och slakt.
     
Nöff, nöff!


Dela upprorsartikeln med dina vänner

 

 

97477

Har nu skrivit under.

 

 

Upprorisk och matsmart »

Bli upprorsmakare - skriv under »

Upproret lever - tipsa »

 
Camillas Matuppror, Sveden 125, 790 23 Svärdsjö, www.camillasmatuppror.se, info@camillasmatuppror.se
Producerad av Reaktion
med kraft från
Eyebeep Publicering