Upprorisk och matsmart
Det här vill jag
- att vi prioriterar närproducerad, närlagad mat inom skola, vård och omsorg framför industrimat, t.ex. cook chill
- att livsmedelsindustrin prioriterar råvaror framför onödiga tillsatser, t.ex. smakförstärkare och transfetter
- att dagligvaruhandeln prioriterar naturlig hantering av mat framför industriell, t.ex. gasning av köttfärs
Det här är mina mål
- Politisk hearing i riksdagen den 13 maj. För att skapa en nationell plattform för mer matglädje och mindre industrimat för våra barn, sjuka och äldre.
- Att få så många kommuner som möjligt att tänka ur ett gästvänligt perspektiv istället och se till att man lagar mat igen från grunden.
- Att få samla fler upprorsmakare, och deras mejladresser, för en högljudd och aktiv opinionsbildning för att få igenom en förändring och förbättring i livsmedelsindustrin.
Det kan låta blåögt och omöjligt, men fungerade när det gällde » skolmaten i min kommun. Nu vill vi att även våra äldre ska få äta mat som de känner igen, som är färsk och som både smakar och luktar gott. Maten är inte sällan den enda glädjen många äldre har kvar. Tillsammans med andra eldsjälar på min ort skapar jag opinion för närlagad mat, istället för den smaklösa industrimat kommunen egentligen vill fatta beslutat investera i.
Många tycker att vi borde gå vidare och skapa debatt kring industrimaten i hela landet. Därför skapades denna sida, så att du kan markera att du håller med mig. Jag brinner för det här och med ditt stöd skall jag försöka nå resultat.
Tipsa gärna omgivningen om matupproret, så att fler får chansen att ta ställning! Ju fler vi är som gör gemensam sak, desto svårare blir det för politiker och andra ansvariga att driva utvecklingen i en riktning som få önskar.